Urimi im për Prof.dr. Hamit Boriçin me rastin e 87-vjetorit të ditëlindjes

Hamit Boriçi është një burrë i rrallë, me emër të madh, me dije të gjera e zemër të bardhë: gazetar i shquar e drejtues i mediave, veprimtar shoqëror i spikatur, autor i shumë librave themelorë për gazetarinë shqiptare dhe për letërsinë.

Atij i shkojnë plotësisht cilësimet më të larta: si njeri i ndershëm e serioz, si burrë, si mik e shok që lum kush ka pasur të bëjë me të; si familjar shembullor, si shkodran fisnik, si qytetar e si atdhetar shqiptar.

Edhe 100 vjeç, miku ynë i shtrenjtë!

Ju paçim midis nesh edhe për shumë mot, kështu si sot, me forca të pashtershme e shpirt të paplakshëm”.

Gjovalin Shkurtaj

Shqipja, “botë më vete,” mes gjuhëve europiane (nga illyriapress.com)

Studimi dhe harta e gjuhëve është pjesë e librit “Metatheory of Linguistics” (Kyiv, 1999) nga Profesor Kostiantyn Tyshchenko.

Shkolla shqipe në Zurich të Zvicrës, një shembull i mirë për të gjitha komunitetet e tjera në këtë vend

Shkolla shqipe në Zurich të Zvicrës, një shembull i mirë për të gjitha komunitetet e tjera në këtë vend. Prof. Basil Schader vazhdon të drejtojë me pasion këtë projekt!

http://www.albinfo.ch/sq/gjuha/m-simi-n-gjuh-t-e-prejardhjes-nj-shtje-private-q-do-trajtim-shoq-ror

Ne Filadelfia (USA), Drejtoria Arsimore e qytetit ka një faqe interneti në gjuhën shqipe.

Të lind pyetja se kur do të kenë dhe Drejtoritë Arsimore tona të rretheve faqe të tilla me një informacion kaq të bollshëm dhe transparent ?

http://webgui.phila.k12.pa.us/offices/l/language-albanian/

Një shkollë me tableta, e ardhmja e gjeneratës tjetër

Futja e teknologjive të fundit në shkollat tona, jo vetëm do të rrisë nivelin e edukimit të nxënësve por edhe do të ulë koston e lartë të librave të shtypur. Shpresoj që kjo iniciativë pozitive e Ministres Nikolla të mbështetet edhe nga biznesi, shoqëria civile dhe donatorët në mënyrë që të arrihet sa më parë në një standardizim të këtyre teknologjive në të gjitha shkollat e Shqipërisë. 

http://www.arsimi.gov.al/al/newsroom/lajme/nje-shkolle-me-tableta-e-ardhmja-e-gjenerates-tjeter

Nisma e Ramës për gjuhën

Ideja e Zt Rama për t’i dhënë kujdesin dhe rëndësinë e duhur gjuhës shqipe në administratën shtëtërore dhe në të gjitha botimet me karakter zyrtar e publik është per t’u përshëndetur. Kërkesa për të zbatuar rregullat e drejtshkrimit dhe normat e kulturës së gjuhës në të gjithë praktikën shkrimore dhe botuese me karakter zyrtar nuk përbën censurë por kërkesë të domosdoshme për çdo vend të qytetëruar.

Nisma e Ramës për gjuhën – Top Channel

Nje autor shqiptar ne Kanada, “Amaneti i Fundit” i Përparim Kapllanit | Gazeta Tema

http://www.gazetatema.net/web/2013/07/03/nje-autor-shqiptar-ne-kanada-amaneti-i-fundit-i-perparim-kapllanit/

Like ·  · Unfollow Post · Share · 2 seconds ago