Një fjalë e huaj më pak ose fitorja përfundimtare e “këndores” në vend të “corner”.

kendore - corner
‘Këndore’ apo ‘Corner’

Bashkë me gëzimin e madh që përjetuam nga pjesëmarrja e kombëtares sonë në Evropianin 2016, tani që emocionet janë qetësuar, sepse beteja e skuadres sonë me De Biasin në krye qe e lëvdueshme, më duket se është rasti të përmendim edhe ndonjë nga gëzimet e vogla, por gjithsesi të këndshme e me vlerë kombëtare për pastrimin e pasurimin e gjuhës shqipe.

 
Per hir të kujdesit dhe këmbënguljes së komentatorit Dritan Shakohoxha, sa herë që u gjuajtën goditje nga këndi, ai në vend të fjalës së huaj “corner” përdori (dhe po vazhdon të përdorë ) sistematikisht fjalën shqipe “këndore” te krijuar prej tij dhe si fryt i dëshirës së tij per t’i thënë shqip edhe disa nga termat e futbollit.
 
E përgëzojmë komentatorin Shakohoxha, i cili është jo vetem zemërvalë e adhurues i lojës se bukur, po edhe mëtues i lëvdueshëm e dorëmbarë për pastrimin e pasurimin e terminologjisë sportive.
 
Sa mirë do të ishte që shembullin e zellin e tij gjuhëdashës e gjuhëruajtës ta ndiqnin edhe shtetarët e politikanët shqiptarë, si dhe të gjithë sa jemi në veprimtaritë dhe punët e përditshme. 

@digitalb_official #kuqezijeti #flamurimeibukurnebote

A photo posted by Dritan Shakohoxha (@dritan_shakohoxha) on