Emisioni 15 – Çfarë është Sintaksa ?

Fjala a, më saktë termi, Sintaksa, ashtu si shumica e termave të gramatikës e të gjuhësisë, vjen nga greqishtja σύνταξις (syntaxis), dhe emërton disiplinën a pjesën e gramatikës që merret me mënyrat se si lidhen fjalët në fjali dhe fjalitë ndërmjet tyre, shpjegon ndërtimin e fjalive në një gjuhë të dhënë.
Sintaksa, ashtu si krejt gramatika e një gjuhe, mbështetet në materialin gjuhësor konkret të gjuhës, bën përgjithësime duke u nisur nga elemente konkrete e të veçanta të ligjërimit, që janë të një larmie aq të madhe e të një sasie të pakufishme, përcakton kategoritë e tiparet e përgjithshme, atë që qëndron në bazë të ndryshimit të fjalëve dhe të bashkimeve të tyre, dhe nxjerr së andejmi rregullat.

0 thoughts on “Emisioni 15 – Çfarë është Sintaksa ?

 1. Fantastic information, Thanks.
  http://cialisttk.com/
  can i take half a cialis buy cialis online liquid viagra vs liquid cialis cialis without a doctor prescription
  difference cialis 10 et 20 mg
  <a href="http://shket.ua/product/detskiy-naduvnoy-basseyn-bestway-51110/?DIGNITY=+Nicely+put%2C+With+thanks.+http%3A%2F%2Fcialisttk.com%2F+tadalafil+cialis+argentina+cheap+cialis+%0D%0Aa+quel+age+prendre+du+cialis+%0D%0Acheap+cialis&SHORTCOMINGS=+%0D%0ANicely+put%2C+With+thanks.+%0D%0Ahttp%3A%2F%2Fcialisttk.com%2F+%0D%0Atadalafil+cialis+argentina+%0D%0Acheap+cialis+%0D%0Aa+quel+age+prendre+du+cialis+%0D%0Acheap+cialis&COMMENT=+%0D%0ANicely+put%2C+With+thanks.+%0D%0Ahttp%3A%2F%2Fcialisttk.com%2F+%0D%0Atadalafil+cialis+argentina+%0D%0Acheap+cialis+%0D%0Aa+quel+age+prendre+du+cialis+%0D%0Acheap+cialis&NAME=Haroldhip&USED=&RATING=0&PRODUCT_NAME=%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9+%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%B9+%D0%B1%D0%B0%D1%81%D1%81%D0%B5%D0%B9%D0%BD+Bestway+%2851110%29&PRODUCT_ID=28461″>cialis 5 mg tedavisi
  cialis et parkinson
  cialis sell in malaysia
  cialis pastilla del fin de semana
  <a href="http://www.bryandornan.com/index.php/2010/06/online-reputation-management/#comments?form2mailerror&inquiry=Business+Development&fname=PatrickTinna&lname=PatrickTinna&email=jimmievag%40gmail.com&company=google&phone1=86876192341&phone2=87136142817&phone3=86853761311&comments=You+actually+stated+that+terrifically%21+http://talahicc.com/+pharmacy+prescription+%3Ca+href=%22http://canadianpharmacysilo.com//%22%3Ecanada+pharmaceuticals+online%3C/a%3E+canadian+pharmacies+online+prescriptions+%3Ca+href=http://canadianpharmacysilo.com//%3Ecanadian+pharmacies%3C/a%3E?form2mailerror&inquiry=Business Development&fname=PeterHen&lname=PeterHen&email=paille172ync@brew-master.com&company=google&phone1=86816387221&phone2=85432911994&phone3=86587412487&comments=You said that wonderfully. http://cialisttk.com/ impotenz forum cialis buy cialis online wie bekomme ich cialis generic cialis“>cialis gelenkschmerzen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *