Shqipja, “botë më vete,” mes gjuhëve europiane (nga illyriapress.com)

Studimi dhe harta e gjuhëve është pjesë e librit “Metatheory of Linguistics” (Kyiv, 1999) nga Profesor Kostiantyn Tyshchenko.

Shkolla shqipe në Zurich të Zvicrës, një shembull i mirë për të gjitha komunitetet e tjera në këtë vend

Shkolla shqipe në Zurich të Zvicrës, një shembull i mirë për të gjitha komunitetet e tjera në këtë vend. Prof. Basil Schader vazhdon të drejtojë me pasion këtë projekt!

http://www.albinfo.ch/sq/gjuha/m-simi-n-gjuh-t-e-prejardhjes-nj-shtje-private-q-do-trajtim-shoq-ror

Ne Filadelfia (USA), Drejtoria Arsimore e qytetit ka një faqe interneti në gjuhën shqipe.

Të lind pyetja se kur do të kenë dhe Drejtoritë Arsimore tona të rretheve faqe të tilla me një informacion kaq të bollshëm dhe transparent ?

http://webgui.phila.k12.pa.us/offices/l/language-albanian/

Një shkollë me tableta, e ardhmja e gjeneratës tjetër

Futja e teknologjive të fundit në shkollat tona, jo vetëm do të rrisë nivelin e edukimit të nxënësve por edhe do të ulë koston e lartë të librave të shtypur. Shpresoj që kjo iniciativë pozitive e Ministres Nikolla të mbështetet edhe nga biznesi, shoqëria civile dhe donatorët në mënyrë që të arrihet sa më parë në një standardizim të këtyre teknologjive në të gjitha shkollat e Shqipërisë. 

http://www.arsimi.gov.al/al/newsroom/lajme/nje-shkolle-me-tableta-e-ardhmja-e-gjenerates-tjeter