Shqiptarja.com – Robert Elsie dhe Bejtullah Destani sjellin librin “Shqiptarët çam të Greqisë”

http://www.shqiptarja.com/kulture/2730/robert-elsie-dhe-destani-sjellin-librin-shqiptaret-cam-te-greqise-134779.html

Like ·  ·  · Share · 2 seconds ago

Elida Capari:Çështja Çame në Marrëdhëniet Shqiptaro-Greke

http://www.facebook.com/notes/elida-çapari/çështja-çame-në-marrëdhëniet-shqiptaro-greke/310759855686901?notif_t=note_tag

HYRJE Çamëria është një krahinë Shqiptare e aneksuar nga Shteti grek në bazë të vendimeve  të Konferencës së Ambasadorëve në Londër më 29 korrik 1913 (dhe më 11 gusht 1913 vendimi përfundimtar mbi kufirin jugor të Shqipërisë). Ky vendim i padrejtë…

Like ·  ·  · 5 minutes ago

BESA – Biblioteca Elettronica Siti Arbëreshë

Ruajtja e gjuhes shqipe ne komunitetet Arbereshe – Projekti “BESA” (Biblioteca Elettronica Siti Albanesi) sjell nje permbledhje te blibliotekave publike dhe private ne fshatrat e banuara nga Arbereshet ne Italine e jugut.

http://besa.unical.it:591/progetto.htm

Like ·  ·  · Share · about a minute ago

ALBA-DANSK – Intervista rrënqethëse e mësueses së gjuhës shqipe në Greqi

“do paguaja nga buxheti i familjes për të blerë abetare që të mësonin fëmijët e emigrantëve gjuhën shqipe,gjuhën tonë që me çdo mënyrë nuk duhet të lejojmë ta harrojnë fëmijët tanë”

http://albadansk.dk/?p=3476

Like ·  ·  · Share · 6 minutes ago

Trajko Veljanovski e quan Gjuhen Shqipe: “Pjese te kolazhit gjuhesor ne Maqedoni”

http://www.telegrafi.com/lajme/gjuha-shqipe-pjese-e-kolazhit-gjuhesor-79-3282.html

Like ·  ·  · Share · 

Libri: “Dialektet e Shqipes” (Botimet Morava)

Dialektet e gjuhës shqipe janë shumë të afërta me njëra-tjetrën, në kundruallësinë si dy degëzimet më të mëdha: gegërisht-toskërisht, po edhe në kundruallësinë më të ulët ose ndërmjet nënsistemeve dhe ndërdegëzimeve a nëndialekteve dhe grupeve të të folmeve, që mund të identifikojmë në secilin prej dy dialekteve të shqipes. 

Ideja e kufijve, sidomos e kufijve “të prerë” ose “absolutë” midis dy dialekteve të shqipes, ka shpënë ndonjëherë në vlerësime të gabuara, sidomos të atyre që kërkojnë të shohin jo dy degëzime dialektore të së njëjtës gjuhë, por dy “idioma”të ndryshme, madje, dy gjuhë të ndryshme. 

Koncepti ynë ka qenë dhe mbetet ky: shqipja është gjuhë e të gjithë shqiptarëve dhe, në të gjitha hapësirat shqiptare të trojeve kompakte ballkanike, këndej dhe përtej kufijve shtetërorë të RShsë, atje ku i thonë bukës “bukë” dhe ujit “ujë”, banorët e etnikumit shqiptar, e quajnë veten shqiptarë dhe gjuhën e tyre shqipe.

 

Radio Kosova (Pa kufij): “Gjuha Shqipe perballe sfidave te kohes”


Radio Kosova (Pa kufij): Sot mora pjese ne emisionin “Pa kufij” te Radio Kosoves drejtuar me mjeshteri nga gazetari Mendu Hysa. Ne emision ishin te ftuar Valbona Toska, Prof Dr. Qemal Murati, gjithashtu moren pjese nga tirana gazetarja Driada Hoxha dhe nga Shkupi gazetarja Laura Papraniku.

http://www.rtklive.com/new/radiokosova/?cid=1%2C2&emissionId=9&t=1

Like ·  ·  · Share · about a minute ago

Ardian Vehbiu prezanton “Kunder Purizmit”

http://respublica.al/artikuj/2012/11/22/vehbiu-prezanton-kunder-purizmit

Like ·  ·  · Share · 2 hours ago

Albanian Screen TV: Mengjes me Endrin

21 Nentor 2012 – Nje mengjes vertet i kendshem me Endri Xhafo dhe Borana Kalemi . Nje format shume interesant i sjelljes se lajmit, i fresket dhe mbi te gjitha shume profesional. Nje dyshe vertete simpatike qe te ben te ndihesh mire per kete brez te ri gazetaresh te perkushtuar dhe te zote.

Kliko ketu per te pare videon ne Albanian Screen TV: http://webtv.albanianscreen.tv/pages/videot/mengjes_me_endrin__21112012/ALB