Balkanweb | Enciklopedia maqedonase, në qershor korrigjimi


http://www.balkanweb.com/rajoni/2687/enciklopedia-maqedonase-ne-qershor-korrigjimi-88240.html

www.balkanweb.com

SHKUP- Në qershor akademitë e Shkencave të Maqedonisë dhe të Shqipërisë do të mbledhin këshillin e tyre të përbashkët i cili gjatë diskutimeve të tij do të ofrojnë interpretime të ndryshme të historisë dh …

Greqia, 695 fshatra shqiptare (In Greece there are 695 Albanian villages)

http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150888200314188

marre nga Studentet.info ( http://www.studentet.info/modules/ipboard/index.php?showtopic=52490 )   Çamët dhe arvanitasit që jetojnë në Greqi përbëjnë një komunitet prej afro 3 milionë banorësh, ndonëse sot jo të gjithë flasin shqip. Çfarë zbuluan…

Arbëreshët në Itali, mes traditës dhe modernes | ResPublica

http://www.respublica.al/permbajtje/2012/4/29/arbereshet-ne-itali-mes-tradites-dhe-modernes

www.respublica.al

Një vizitë në shtetin fqinj, nuk kishte si të përfundonte pa ndalur në Frasnita aty ku prej mëse 5 shekujsh jetojnë arbëreshët. Sapo hyn në territor, pamja që të ofrohet të bën të ndihesh si në shtëpi. Thuajse asnjë ndryshim nga qytetet karakteristike, rrugët e kalldrëmta, shtëpitë, madje edhe vargm…

Gazeta Republika: Mbrojtja dhe vlerësimi i shqipes si tipar themelor i kombit tonë

http://www.gazetarepublika.al/?p=15118

www.gazetarepublika.al

‎- Gjuha shqipe është tipar themelor i kombit shqiptar, prandaj atë duhet ta ruajmë dhe ta mbrojmë, ta shkruajmë e ta flasim sa më thjeshtë e sa më bukur. Natyrisht, edhe ta pasurojmë e ta vlerësojmë, ashtu si të gjitha kombet e qytetëruara…

Gjuha Shqipe ne Kine

http://www.gazetarepublika.al/?p=17008

www.gazetarepublika.al

Universiteti i Gjuhëve të Huaja i Pekinit është i vetmi universitet ku jepet gjuha shqipe në Kinë. Që nga viti 1961, kur u themelua Departamenti i Gjuhës Shqipe, e deri më tani, mësimdhënia dhe studimet për gjuhën shqipe në Kinë kanë përshkuar afërsisht pesëdhjetë vjet pa ndërprerje. Një artikull i …

Presheva ka nevoje per te gjithe Shqiptaret – konsolidimi i kultures dhe gjuhes shqipe ne Presheve eshte nje detyrim kombetar.

  Kush ka mundesi te ndihmoje Presheven sot:

http://www.preshevajone.com/kerkese-per-ndihme-financiare-te-botimit-te-librit-me-kumtesa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kerkese-per-ndihme-financiare-te-botimit-te-librit-me-kumtesa

Universiteti i Tiranës, gjuha shqipe lëndë me detyrim

http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=84523&NomeCategoria=aktualitet&Titolo=universiteti-i-tiranes-gjuha-shqipe-lende-me-detyrim&IDCategoria=2731&reply=259200

www.shqiptarja.com

Të gjithë studentët që do të ndjekin një nga 7 fakultetet e Universitetit të Tiranës do të jenë të detyruar të mësojnë edhe lëndën e Gjuhës Shqipe. Kjo pasi Universiteti i Tiranës ka nisur procedurat që në çdo fakultet, gjatë dy semestrave të vitit të parë, në çdo degë, të mësohet drejtshkrim e …